Translate

dijous, 1 de març del 2012

La Dieta Mediterrània




Es parla molt de la dieta mediterrània, però coneixem les seves característiques principals?


La dieta mediterrània es considera no només una dieta, sino un estil de vida que potencia el consum dels productes locals de temporada i l'exercici físic diari, de manera moderada. Des de fa un parell d'anys, està considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Quan parlem de dieta mediterrània, els elements més característics són el blat, la vinya, l'olivera, les llegums, les fruites i verdures, el peix, els formatges i els fruits secs. La dieta inclou a tots els pobles de la conca mediterrània i es basa en l'abundància d'aliments vegetals (pa, cereals, verudres, hortalisses, llegums, fruites i fruits secs) i oli d'oliva com a greix principal, així com també el consum de làctics, aus, peix i marisc. A més a més, també contempla el consum moderat de carns vermelles i vi.

L'any 1996 es va crear la Fundació de la Dieta Mediterrània (FDMED), que té com a objectius principals salvaguardar el patrimoni, promoure la investigació i difondre'n els resultats. La fundació s'encarrega de realitzar múltiples activitats relacionades amb la dieta, i recentment ha publicat la nova piràmide alimentària de la dieta mediterrània, com podeu veure a continuació.


Piràmide de la dieta mediterrània, FDMED


Els propers 27 i 28 de març, se celebra el IX Congrés Internacional de Barcelona sobre la deita mediterrània, trobareu més informació aquí.

Amb aquest post, volem contribuir a conservar aquest estil de vida de tots els pobles mediterranis de fa milers d'anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada